Attunda Medel (2015-08-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Törnskogen Sollentuna
Arrangör: Attunda
Land: Sverige
Distans: Medel
Till 1:an - Planen var att springa på stigen fram till den stig som var rak och sedan skulle jag vika av vid höjden med branten och efter det ta kompass. Jag genomförde planen med stigen. Jag sprang längs stigen, såg bäcken innan stigen och svängde in. Men jag råkade vika av för tidigt och hamnade på fel punkthöjd. Det hade varit säkrare om jag sprungit så jag sett branten tydligt innan jag svängde av stigen. Bommade enligt eventor ca 1.20

Till 2:an - Jag trodde egentligen att jag sprang mot höjden rakt framför kontrollen, men jag förstod vart jag var när jag kom ut på stigen och jag hade en plan att bara springa tills stigkorset och sedan läsa på branterna och ta kompass då jag vet att man ska ta det lungt in till kontrollerna. Planen genomförde jag bra och jag höll ett bra tempo på stigen och i princip spikade jag kontrollen. Sträckseger!

Till 3:an - Jag hade flyt och visste åt vilket håll jag skulle. Jag sprang längs stigen och såg stenarna. Kom först till punkthöjden åt vänster vilket jag kanske tappade några sekunder på, men jag förstod direkt vart jag var och styrde in mot kontrollen. 2:a på sträckan.

Till 4:an - Jag hade en plan till kontrollen och hade framförhållning. Jag visste helt enkelt att jag skulle över stigen och uppför höjden och kontrollen skulle liksom sitta där. Var lite osäker och fick stanna till nedanför höjden då jag inte såg stigen, men jag litade på kompassen och kutade upp för backen. Väl uppe såg jag branten med sänkan och sedan kontrollen. Sträckseger!

Till 5:an - Jag sprang till höger om höjden och sprang fort på stigen. Hade även där en plan. Jag såg den gröna sankmarken. Följde höjden och tittade upp där jag såg stenen. Sträckseger! Där ledde jag.

Till 6:an - Till 6:an hade jag ingen framförhållning. Egentligen en ganska lätt kontroll, men jag råkade gå upp för tidigt bland branterna då jag inte la märke till höjden bredvid. Jag kollade nog inte tillräckligt noga på kartan. Bom med ca 1.30

Till 7:an - Hade tappat min framförhållning och hade ingen vidare plan. Jag förstod inte vart jag var när jag kommit över mossen och sprang istället åt vänster vilket resulterade i att jag fick springa runt en onödig sträcka. Väl framme till den tjockare stigen var jag lite osäker och jag stod still och funderade på vart jag var. Väl uppe på höjden sprang jag runt och var osäker, trots att jag förstod att jag var för långt åt vänster. Skulle jag gjort om sträckan skulle jag litat mest på kompassen då terrängen var mkt löpbar. Sedan skulle jag tagit kompass upp i sänkan. Bom ca 2 min.

Till 8:an - Här var jag inte fokuserad. Ville mest bli klar med banan. Planen var att springa på stigen längst till vänster men jag hamnade på fel stig och sprang runt och virrade. Hade jag sprungit på stigen till vänster hade kontrollen varit ganska enkel. Bomtid ca 3.10.

Till 9:an - Sprang ned på stigen. In till kontrollen hade jag ingen plan. Jag såg stigen men fortsatte lite framåt ändå vilket var dumt. Sprang till en kontroll som inte var min vilket tyder på ofokus. Hade jag vikt av på stigen hade kontrollen varit lätt. Bomtid ca 1 min.

Till 10:an - Jag sprang ut till stigen där jag tidigare varit. Såg branten och kutade uppåt. Trodde först att det var branten som var kontrollpunkten men såg sedan min kontroll i mossen, inget som jag tappade på. Tvåa på sträckan.

Till 11:an - Lite osäker då en kille stannade framför mig och sprang tillbaka. Men jag litade på mig själv och fortsatte framåt. Tvåa på sträckan.

Spurten vann jag!
Jag är relativt nöjd med loppet. Från tills det jag sprang till tvåan till femman gick det jättebra och jag hade flyt och framförhållning. Till de kontrollerna jag bommade saknade jag flyt och framförhållning, det var dumt. Nästa gång blir det "fokus, fokus", men jag tycker att det gick bättre än förra D18-tävlingen och jag gör framsteg. Ser fram emot att springa mer lopp med flyt. Dessutom så ladde jag upp bra innan loppet och jag kände med glad och fokuserad.
Visa kommentarer (0)
 
Attunda Medel (2015-08-15)